آشنایی با بیماریهای روحی و جسمی و نحوه درمان

معرفی کامل و عوامل ایجاد کننده و روشهای جدید درمان

آشنایی با بیماریهای روحی و جسمی و نحوه درمان

معرفی کامل و عوامل ایجاد کننده و روشهای جدید درمان

وضعیت فعلی آتش زیر خاکستر است طغیان کرونا در راه است

وضعیت فعلی آتش زیر خاکستر است طغیان کرونا در راه است

دولت ایران در ششمین روز فروردین ماه در حالی از ممنوعیت سفرهای جدید و خروج از شهرها خبر داد که بنا به اعلام مسئولان این نهاد تا این تاریخ نزدیک به 11 میلیون مسافر از استان‌های درگیر کرونا خارج شده‌‌اند که 9 هزار نفر از آنها علایم کرونا را داشته‌اند. به گونه‌ای که این موضوع اعتراض شدید دست اندرکاران حوزه سلامت را برانگیخت .

ین عضو کمیته کشوری کرونا این احتمال را هم می‌دهد که در صورت عدم اعمال محدودیت‌های سفر با گسترش بیماری کرونا ممکن است حتی مراکز درمانی در شهرهای بزرگ نیز نتواند پاسخگوی نیازهای درمانی و بهداشتی مردم باشند.

کمااینکه کریم همتی، سرپرست جمعیت هلال احمر ایران از «شرایط خاص» سخن گفته و تاکید می‌کند سفرهای بی‌مورد را کنار بگذاریم. میانگین آلوده شدن، سه نفر است،‌ اما کسی که علائم دارد، می‌تواند تا 10 نفر را آلوده کند. اگر به سفرها ادامه دهیم، این شرایط و بیماری می‌تواند تا پس از فروردین هم ادامه داشته باشد.

به موازات این اظهارات، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید می‌کند اگر تنها سه میلیون نفر مسافرت کنند، می‌توانیم بگوییم که 500 هزار نفر در ایام تعطیلات نوروزی گرفتار این بیماری خواهند شد، بنابراین با توجه به تعداد کسانی که مبتلا می‌شوند و علایمی ندارند باز درصدی که اعلام خواهد شد کمتر از معمول خواهد بود، به دلیل اینکه تعدادی اصلا مراجعه نمی‌کنند و تعدادی که مراجعه می‌کنند ممکن است نتیجه آزمایششان منفی باشد چون بیست درصد کسانی که آزمایش می‌شوند جوابشان منفی است و خیلی از کسانی که مثبت هستند ممکن است در اماکن عمومی و اجتماعات حضور یافته و دیگران را مبتلا کنند و در ایام تعطیلات به این رقم به صورت قابل ملاحظه‌ای افزوده خواهد شد.

موضوعی که نگرانی دست اندرکاران حوزه سلامت از افزایش حجم سفرهای نوروزی را آنچنان عمیق می‌کند که حتی علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران طی نامه‌ای به وزیر بهداشت، راهبردهای مداخله‌ای برای کاهش و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا را پیشنهاد داده و خواستار اعلام ممنوعیت خروج از این استان و اخذ جریمه‌های سنگین شد.

او حتی از سناریوهای احتمالی پرده بر می‌دارد که برای تهران در هفته‌های آینده بعد از بازگشت مسافران در نظر گرفته‌اند و می‌گوید: با توجه به شرایط خاص استان تهران برای بازگشت مسافران در هفته سوم فروردین‌ماه سناریوهای احتمالی در نظر گرفته شد که اگر افراد آلوده باشند تمهیدات لازم در نظر گرفته شود چرا که بیشترین میزان برگشت مسافران نوروزی به استان تهران را داریم.

زالی در ادامه نسبت به «اوج گرفتن کرونا در بازگشت مسافران تهرانی» هشدار می‌دهد.

ما موضوع نگران کننده این است که این مقام مسئول می‌گوید مقاصدی که تهرانی‌ها انتخاب کردند قابل توجه است و به همه استان‌ها از استان‌هایی که آلوده بودند و یا آلودگی آنها کمتر بود سفر داشتند و بر این اساس می‌توان گفت فاجعه‌ای بزرگ از حیث گسترش بیماری در راه است. حتی برخی مسئولان و کارشناسان حوزه سلامت صحبت از «طغیان کرونا» کرده و وضعیت فعلی را «آتش زیر خاکستر» توصیف می‌کنند.

علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز به این موضوع اذعان کرده و می‌گوید: اینکه رئیس بیمارستانی گفته که طغیان بیماری داریم حرف درستی است و نشانه نگرانی است. حدود 40 درصد افراد در تهران به توصیه‌ها گوش نکردند و به سفر رفتند. 60 درصد مردم دو کار را انجام دادند یعنی به مسافرت نرفتند و در خانه ماندند اما افرادی که به سفر رفتند می‌توانند بیماری را منتقل کنند یا بیماری را به شهرستان برده باشند یا از شهرستان به تهران بیاورند و دوباره ممکن است با طغیان کرونا مواجه شویم.

او حتی به پیش‌بینی‌ها از وضعیت آینده پرداخته و می‌افزاید: در کشور ما پیش بینی این است که در هفته آینده ممکن است تعداد موارد بیماری بیشتر شود چون علاوه بر آزمایش افراد بستری، افراد مشکوک و سرپایی که نیازی به بیمارستان رفتن ندارند را هم آزمایش کنیم با افزایش تعداد موارد شناسایی شده آمار ممکن است بالا برود. تعداد مثبت‌ها بالا می‌رود اما میزان و درصد مرگ و میر پایین تر می آیند این اتقاق در هفته‌های آینده می‌افتد.

بنابراین به رغم اعمال محدودیت‌های جدید از سوی دولت آن هم بعد از سفر میلیون‌ها نفر از شهرهای درگیر کرونا، کارشناسان گسترش بیماری را اجتناب ناپذیر می‌دانند و حتی صحبت از طغیان کرونا می‌کنند که البته گفته می‌شود بی‌برنامگی مسئولان امر، فقدان سیستم مدیریت یکپارچه و رویکرد متناقض مسئولان در حجم بالای سفرهای نوروزی آن هم در میانه بحران کرونا نقش داشته است و محدودیت‌های جدید از دامنه بحران نخواهد کاست.

در این خصوص که چرا دولت ایران به رغم هشدارهای گسترده کارشناسان سلامت قبل از آغاز سفرهای نوروزی تصمیم به اتخاذ سیاست‌های پیشگیرانه و محدودیت سفرهای برون شهری نگرفت جای سوال بسیاری دارد

ردم واقعا نمی‌دانند چه کار کنند یکی از پزشکان مسئول می‌گوید 40 تا 60 درصد مردم باید کرونا بگیرند تا این بیماری ضعیف شود و با مسافرت مردم فکر می‌کنند با انتقال بیماری، کرونا را ضعیف خواهند کرد.

کمااینکه نظرات برخی کارشناسان نزدیک به وزارت بهداشت نیز در این راستا بوده که با گسترش بیماری، کرونا ضعیف خواهد شد. هر چند این تمام ماجرا نیست و علل دیگری نیز در تصمیم‌سازی‌های دیرهنگام دولت مطرح است.

اما اظهارات روز گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران که می‌گوید خواست بیش از 80 درصد از مردم این است که برای مقابله با کرونا مقررات و قوانین سختگیرانه‌تری اعمال شود، یک سوال بزرگ را به ذهن متبادر می‌سازد که چرا به رغم اینکه 80 درصد مردم خواهان وضع قوانین سختگیرانه برای مقابله با کرونا بودند و خواست جمعیت قابل توجهی از مردم ایران این بوده که دولت تدابیر سختگیرانه تری اتخاذ کند، این نهاد به خواست مردم توجه نکرده و درست وقتی که حجم سفرها به اوج رسیده و مسافران، بیماری را به شهرهای مختلف منتقل کرده‌اند تصمیم به ممنوعیت سفرها گرفته می‌شود.

کمااینکه کارشناسان در تحلیل‌های همه‌جانبه خود از وضعیت فعلی گسترش ویروس کرونا در ایران تابلویی ترسیم کرده‌اند که در آن بحران کاملا ملموس است و با حجم بالای سفرهای نوروزی که طی روزهای نخست آغاز تعطیلات صورت گرفت ابعاد گسترده‌ای پیدا می‌کند. موضوعی که تصمیم‌سازی‌های دیرهنگام به آن دامن زد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد